Przejdź do treści

Szczegóły pliku

Kliknij plik na liście. Obszar szczegółów po prawej pokaże wtedy wszystko o tym pliku: jego dane, możliwe akcje i podgląd.

Szczegóły pliku, zakładka Informacje
Szczegóły pliku, zakładka Informacje

U góry obszaru szczegółów znajdują się maksymalnie cztery zakładki. To, które widzisz, zależy od Twoich uprawnień.

Zakładka Zawartość
Informacje Dane, akcje i podgląd, jak opisano na tej stronie
Historia Kto i kiedy otworzył lub zmienił plik, zobacz Historia
Powiadomienie Powiadamianie innych e-mailem o pliku, zobacz Powiadomienie
Udostępnianie Przekazanie pliku przez link osobom bez konta, zobacz Udostępnianie

Dane pliku

Zakładka Informacje (fragment)
Zakładka Informacje (fragment)

Zakładka Informacje pokazuje tylko te wiersze, w których jest coś do powiedzenia.

Wiersz Znaczenie
Nieprzeczytane Pojawia się na zielono, dopóki nie otworzysz pliku od jego ostatniej zmiany
Identyfikator: Dowolny tekst do wyszukiwania i grupowania, na przykład „Faktury”
Nazwa pliku: Nazwa przesłanego pliku
Rozmiar: Rozmiar pliku
Przesłano: Data i godzina przesłania
Zmodyfikowano: Ostatnia zmiana, jeśli plik został zmieniony po przesłaniu
Dostępny do: Tylko dla dużych plików: do kiedy plik pozostaje zapisany
Opis: Opis pliku
Wersja: Informacja o wersji pliku
Opcje pliku: Od kiedy plik jest widoczny lub do kiedy
Wyświetlenia: Ile razy plik został wyświetlony lub pobrany

Poniżej, jeśli folder to oferuje, znajduje się blok Przepływ pracy ze znacznikiem Gotowe i statusem pliku. Zobacz Status.

Dodatkowy moduł płatny

Wiersz Dostępny do: należy do dodatkowego modułu płatnego Duże pliki. Duże pliki pozostają zapisane tylko przez określony czas, a potem są automatycznie usuwane. Zobacz Przesyłanie.

Wyświetlanie pliku

Pliki PDF i obrazy otwierasz bezpośrednio w DocSecBox:

  1. W sekcji Akcje kliknij Wyświetl. Możesz też kliknąć obok Podgląd Pełny ekran.
  2. Plik otworzy się w dużej przeglądarce.
  3. Przyciskiem Zamknij wrócisz do eksploratora.

Inne typy plików pobierasz, zobacz Pobieranie.

Dopiero otwarcie przyciskiem Wyświetl lub Pełny ekran liczy się jako dostęp. Zwiększa ono Wyświetlenia:, a plik uchodzi potem za przeczytany. Kliknięcie na liście i mały podgląd na końcu zakładki się nie liczą.

Podgląd obrazu na pełnym ekranie
Obraz w przeglądarce

Przycisk Działanie
Pomniejsz / Powiększ Zmienia stopień powiększenia krok po kroku. Bez ingerencji widnieje tam Auto.
Pokaż cały obraz Pokazuje cały obraz w oknie
Dopasuj do szerokości Dopasowuje obraz do szerokości okna
Obróć w prawo Obraca obraz o 90 stopni
Zamknij Zamyka przeglądarkę

Podgląd pliku PDF
PDF w przeglądarce

Przycisk lub pole Działanie
Ukryj strony / Pokaż strony Ukrywa lub pokazuje pasek boczny Strony
Poprzednia strona / Następna strona Przechodzi o jedną stronę
Pole Strona Przechodzi do wpisanej strony
Powiększenie Cała strona lub stałe stopnie od 50% do 400%
Pełny ekran Pokazuje PDF na całym ekranie; Zamknij pełny ekran przywraca widok
Zamknij Zamyka przeglądarkę

Jeśli PDF jest chroniony hasłem, przeglądarka prosi o Hasło do PDF.

Edycja pliku

Tak zmienisz tytuł, opis lub ustawienia pliku:

  1. W sekcji Akcje kliknij Edytuj.
  2. W oknie Edytuj plik zmień wybrane dane.
  3. Kliknij Zapisz plik.
Okno Edytuj plik
Okno Edytuj plik

Okno ma te same pola co przy przesyłaniu. Ich znaczenie opisuje rozdział Przesyłanie.

Obszar Pola
Ogólne Tytuł (nie może być pusty), Wersja, Identyfikator, Opis, Notatka wewnętrzna (widoczna tylko dla administratorów)
Dostęp Zezwól na pobieranie, Usuń plik po następnym dostępie
Widoczność Aktywuj plik dopiero od:, Dezaktywuj plik od:

Przyciskiem Wymień plik... zastępujesz zawartość pliku nową wersją. Nie powstaje przy tym nowy plik.

Po zapisaniu plik znowu uchodzi za nieprzeczytany dla wszystkich, którzy go już przeczytali.

Dobrze wiedzieć

  • Wyszarzone przyciski: jeśli brakuje Ci uprawnienia, przycisk jest wyszarzony. Najedź na niego myszą, aby przeczytać powód, na przykład Edytowanie tego pliku nie jest dozwolone. Jakie uprawnienia istnieją, opisuje rozdział Członkowie.
  • Pliki jeszcze nieaktywne: jeśli plik ma datę początkową w przyszłości, widzisz go tylko Ty jako twórca oraz administratorzy. Do tego czasu Wyświetl i Pobierz są wyszarzone.
  • Usunięcie po dostępie: jeśli pod akcjami widnieje Zostanie usunięty po następnym wyświetleniu lub pobraniu, plik zniknie po następnym otwarciu. Zobacz Pobieranie.

Zobacz także