Ana içeriğe geç

Alıcının görünümü

Biri DocSecBox'tan sizinle bir klasör paylaştı. İçindeki dosyaları görüntüleyebilir ve gönderen izin verirse indirebilirsiniz. Bunun için bir hesaba veya oturum açmaya ihtiyacınız yoktur ve hiçbir şey kurmanız gerekmez.

Klasörü açma

  1. Aldığınız bağlantıya tıklayın. Veya QR kodunu akıllı telefonunuzun kamerasıyla tarayın.
  2. Korumalı paylaşım sayfası görünürse klasör bir PIN ile korunuyordur. Gönderenin size bildirdiği PIN'i girin ve Paylaşımı aç düğmesine tıklayın.

Ardından klasörün dosyalarını görürsünüz.

Paylaşan altında, klasörü sizinle hangi şirketin paylaştığı yazar. Böylece bağlantının beklediğiniz göndericiden gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

PIN yanlışsa “Giriş doğru değil.” mesajı görünür. Birkaç başarısız denemeden sonra yeniden denemeden önce birkaç saniye beklemeniz gerekir.

Dosya bulma

Paylaşılan klasör, henüz dosya seçilmemiş
Paylaşılan klasör, henüz dosya seçilmemiş

Liste, klasörün tüm dosyalarını gösterir. Dosya sütununda ad, Son değişiklik altında tarih, en sağda dosyanın türü ve boyutu yer alır. Akıllı telefonda yalnızca adı görürsünüz. Bir sütun başlığına tıklamak listeyi sıralar.

  • Adın bir kısmını Dosya, tanımlayıcı veya duruma göre ara... alanına yazın. Liste bu durumda yalnızca uyan dosyaları gösterir.
  • Gönderen dosyalara anahtar kelimeler verdiyse Tanımlayıcı sütununu ve Tanımlayıcıya göre filtrele... alanını görürsünüz. Yalnızca bu dosyaları görmek için orada bir anahtar kelime seçin.

Dosyayı görüntüleme veya indirme

  1. Listede dosyaya tıklayın. Sağda dosyanın bilgileri ve küçük bir Önizleme görünür. Akıllı telefonda bilgiler listenin üzerinde açılır.
  2. Dosyayı tarayıcıda açmak için Görüntüle düğmesine tıklayın.
  3. Dosyayı cihazınıza kaydetmek için İndir düğmesine tıklayın.

İndir gri görünüyorsa dosyayı yalnızca görüntüleyebilirsiniz. Bunu gönderen böyle belirlemiştir.

Seçili dosyasıyla paylaşılan klasör
Görüntüle, İndir ve Önizleme ile seçili dosya

Bağlantı klasör yerine DocSecBox'un oturum açma sayfasını açıyorsa paylaşımın süresi dolmuş veya paylaşım sonlandırılmıştır. Sayfa açıkken sona ererse, bir dosyaya bir sonraki tıklamanızda “Bu klasör paylaşımı artık geçerli değil.” mesajı görünür. Her iki durumda da gönderene başvurun. Size yeni bir bağlantı gönderebilir.

Bilmekte fayda var

  • Yalnızca bu klasörü görürsünüz. Burada yükleme, yeniden adlandırma veya silme mümkün değildir.
  • Bağlantıyı başkalarına iletmeyin. Bağlantıya sahip olan herkes sizinle aynı dosyaları görür.
  • Sağ üstteki ile açık ve koyu tema arasında geçiş yaparsınız. Yanındaki simgesi bu yardım sayfasını açar.
  • Paylaşan bilgisi sağ üstte, akıllı telefonda ise sayfanın sonunda yer alır.